31 oktober 2011

Eld

Så här kan solreflexer i vatten se ut när man råkar trycka av kameran samtidigt som man halkar på en sten....

30 oktober 2011

Man borde inte sova...

"Man borde inte sova när natten faller på,
ty tänk då tindrar stjärnorna högt uppe i det blå.
Det är så tyst och stilla.
Att sova vore illa.
Jag vandrar mina vägar över äng och genom skog,
och stjärnorna de följa mig så sällskap har jag nog..."

                                                                                                             Jeremias i Tröstlösa
          

29 oktober 2011

Medan mörkret faller på...

Igårkväll tog Margareta S och jag en liten fotopromenad på Stora Amundön. Just när vi kom slutade dagens regn o solen tittade fram. Vi satt därtills de sista strålarna gick ner under horisonten. Fin kväll!

28 oktober 2011

Mera kossor

Nåra fler kossabilder på dom som äter, dricker, idisslar och gödslar ängen utanför fönstret. Synd att man inte kan uppfostra dom att bli gräsklippare i trädgården och bara gödsla landen..

27 oktober 2011

Kossorna


På söndag skall kossorna in i lagårn för vintern. Jag kommer att sakna dom. Dom har gjort ett gott arbete på våra ängar och ängarna runt oss. Det har varit jättetrevligt att följa hur kossorna och tjuren tar hand om varandra med fasta men mjuka besked. Kommer att sakna dom. Kalvarna har blivit stora med krullig tjock päls nu och kan beta själva - fast det är ju gott att snutta lite varm dryck åxå...

26 oktober 2011

Ett vakande öga

Nån gång känner man ett orealistiskt behov av att kontrollera... Detta odjur har inget annat att göra där han sitter vid kanten av Alvaret. Stackarn!

25 oktober 2011

Värme

Vissa dagar kan kännas varma trots att det är grått o blåsigt ute

24 oktober 2011

Samarbete

Om två samspelar åt samma håll kan resultatet bli så bra att man inte bryter ner varann....

23 oktober 2011

Vitkindad gås


Mats och jag har haft ett par semesterdagar på Öland. Vi har bara skådat fågel och jag måste säga att det var en stor upplevelse Att träffa 10 000-tals gäss på väg att lämna landet. Mest var det vitkindade gäss men en och annan prutgås mm hade åxå vägarna förbi. Luften sjöd av deras läten och vingslag!
Tränade telefoto. Översta bilden är ett smakprov på det. Det blåste kraftigt och småregnade så förhållandena var inte de bästa med så kort skärpedjup som det bli.
En adapter mellan kamerahus och Mats fina Swarovskitub blev 800 mm teleobjektiv.
Härligt att lämna huset ett par dar för att bara göra roliga saker!

13 oktober 2011

Symfoni

När man vaknar upp till en dag med stiltje, frost i gräset och klarblå himmel med blek fullmåne då blir man glad ända ner i tårna! Detta lite frostiga nät tycker jag speglar mina känslor av glädje - en symfoni av toner i luften...

11 oktober 2011

Glittrande hav

Åh vad jag älskar havet när det är lite lagom blåsigt och solen strör silver över ytan! Bilden tagen vid akvarellmuseet i Skärhamn dit jag var idag för att titta på den mexikanska utställningen.

I trädgården

En höstsol från trädgården

10 oktober 2011

Vid brasan

Igårkväll stormade och regnade det enormt! Då är det gott att kura ihop sig framför brasan.

09 oktober 2011

Giacobini-Zinner


Igår var en fin stjärnklar kväll med starkt månljus. Vi passerar genom en stor kometsvans och man såg många "stjärnfall" - draconider över himlavalvet. Försökte idogt få med dom på bild. Hade nog kameran igång 15 minuter med avtryckare varje sekund. Massor av fina stjärnbilder och ett och annat flygplan fick jag med - men ljussvansarna var nog för korta och ljussvaga för att jag sen skulle kunna hitta dem på bilden - fast jag vet att de var med i sökaren.
I vart fall fick jag med Jupiter som fanns strax över skogsbrynet. Den var fin med sina 4 Galileiska månar..

08 oktober 2011

Trollskog




Jag just upptäckt att jag på tomten och som närmaste granne har en hel del gammal skog som kan inspirera till fotoutflykt lata dagar. Här är ett par bilder från idag.

07 oktober 2011

Tomas Tranströmer


De svaga jättarna står snärjda tätt 
så ingenting kan falla.
Den knäckta björken multnar där
i upprätt ställning som en dogm.

Från skogens botten stiger jag.
Det ljusnar mellan stammarna.
Det regnar över mina tak.
Jag är en stupränna för intryck.


I skogsbrynet är luften ljum.-
Stora gran, bortvänd och mörk
vars mule gömd i jordens mull
dricker skuggan av ett regn

ur den Halvfärdiga himlen (Tomas Tranströmmer)

Bilden är en dubbelexponering från min gammelskog utanför huset.

06 oktober 2011

Tråkigt väder!

Idag bara regnar det! Visserligen såg jag förra veckan hur fint ljuset blev då - men jag bara inte orkar ta mig ut med kameran. Det får bli en varm röd mellandag.....

04 oktober 2011

Innerdalen 9


När mitt knä la av vid en utflykt fick jag nöja mig med att dyka ner i riset. Här är de sista bilderna jag kommer att visa från denna härliga vecka. Nu åter hemma i nära gammelskogen fylld av trattkantareller och annat fint. Det känns bra det med...

03 oktober 2011

Innerdalen 8


Innan vattnet kastar sig utför stupet har det svårt att bestämma riktigt åt vilket håll det skall. Förunderlig känsla att stå i början av ett stort vattenfall och titta nerströms

01 oktober 2011

Innerdalen 7

Nu börjar denna härliga vecka dra mot slutet. Imorgon bitti åker vi hem. Idag har jag varit ute på myrarna omkring här och bl a letat efter en sån här "eldtuva".  Ngn slags starr som lyser som eldar över myrarna. Här med Tornet i spegeln.