30 juni 2014

Sinnesro


Detta landskap älskar jag med sina vidder och saltiga luftstötar. På toppen här var det fint att hoppa i.

I det storslagna landskapet reser de små växterna stolt rakt upp trots en karg och påver växtmiljö


Livet kändes annars bara som ett kaos likt det övergivna stenbrottskrammlet.

"Ge mig kraft att:
Acceptera det jag inte kan förändra.
Mod att förändra det jag kan -
och förstånd att inse skillnaden"

Detta kallas sinnesrobönen. Har man en mycket nära kompis som är periodare ställs ens sinne ofta helt på kant och allt blir ett kringgående grubbel, som är svårt att komma ur. Då har dessa ord ovan kunnat hjäpa mig att komma vidare.
Ett annat sätt att få sinnesro då är att göra som jag gjorde idag: Hårt kroppsarbete på den stuga min bror och jag fått i Bohuslän och sedan kaffetermos, kamera och baddräkt ut till Ramsvikslandet - en plats med verklig sinnesro....

29 juni 2014

Tråkigt


När dörren öppnades mötte jag ett par tomma ögon inneslutna i ett svullet plufsigt ansikte och munnen på vid gavel.. Inget blir som man tänkt i det sällskapet. Uppsynen liknade mycket de svullna bleka tallörtarna ovan.... Suck!

28 juni 2014

Dom anfaller!

Nu anfaller dom underifrån till glädje för oss som gillar kantarellmackor

25 juni 2014

I stället för...



Gav mig ut i kyliga morgonen för att stacka de små röda liljebaggarna som lever här i Kejsarliljorna. Det satt 2 fina där men innan jag fått upp o ihop all utrustning hade jag råkat slå till blomman så dom hoppade ner på marken.... Så det fick bli lite Kejsarlilja ur liljebaggsperspektiv istället.... Undrar hur stort skärpedjup dom ser med?

23 juni 2014

Inte så dumt

Årets första små knubbiga sommarkantareller bärgade och stekt i smör till kvällsmat... Mums!

22 juni 2014

Dom lever farligt






Snatterandsmamma simmar lugnt omkring med en hel svärm småttingar runtom sig - spridda på en stor yta... En hade redan blivit skrattmåsmat i den stora kolonin utanför. I vassen en vattenrall som man ju inte så ofta får se utan bara höra. Bilderna tagna på Getterön.

21 juni 2014

Ner med parabolerna

"Om jag fäller parabolerna ser hon mig nog inte....."
Jag har överlevt om än knappt misshandeln hos tandläkaren! Ser ut som efter ett rejält slagsmål o känner mig sån åxå. Nu gäller bara att vänta på bättre tider.

19 juni 2014

Glad midsommar!

Vill önska er alla som tittar in här en Glad Midsommar! Eftersom jag idag skall operera bort en visdomstand är bloggen kanske inte det mest centrala dagen efter.  Så därför kommer hälsningen en dag i förväg.

17 juni 2014

Grönt


Nu behöver man bara gå till närmaste vägren för att hitta motiven...

16 juni 2014

Snuttepuff




På en fotokurs fick jag lära att solnedgångar och näckrosor kategoriseras som "snuttepuff" dvs för vackert och vanligt. Jag gillar snuttpuffbilder...

15 juni 2014

Lurvigt



En sån här lurvig sak hittade jag bland bräderna när jag skulle såga upp en bit. Är det nån som vet vad han heter? Jag har gissat på Brokigt ängsfly eller Grönskimrande skogsfly men ingen av bilderna stämmer bra med denna... Undrar hur lång tid det ska ta innan man får ett grepp om dom här vid första påtitten fula lurven???

14 juni 2014

Larvigt



Mot strömmen

Från den ena till den andra....
Sån tur att jag inte hör till den extremt noggranna typen! Klippte häromdagen bort många stora kraftiga nässlor kring vinbärsbuskarna. Inte såg jag äggen från Påfågelögat... Nu är det tydligt och de tar resten av nässlorna. Tack för hjälpen o hoppas maten räcker! Ni äter ju som tur är inte bärbuskarna!

13 juni 2014

Ängsklocka






Ängsklockan är mycket sällsynt nere i Lindome men på en äng nedanför huset frodas den bra. Janne har lovat lämna nåra öar kvar när han slår gräset. Här nåra bilder från en stund liggande med kameran...

12 juni 2014

Målaskogsbergs naturreservat







I Vislanda för att ta hand om lille Erik ett par dagar. Idag är han på förskolan och då passade jag på att åka till ett naturreservat mellan Ljungby o Vislanda som jag bara kört nyfiken förbi många gånger. Visade sig vara en riktigt fin gammelskog mest avenbok Vått och myggigt men en fin utflykt..

11 juni 2014

10 juni 2014

Tack Margareta!





Tack Margareta för att jag fick en så härlig dag med dig vid dina smultronställen för orkideer!